DE MIRROR ROOM

WIE ZIEN WIJ... ALS JIJ IN DE SPIEGEL KIJKT?

Wanneer je de WE ARE DATA MIRROR ROOM betreedt, stap je een magische ruimte binnen. Je maakt leuke en spannende dingen mee. Maar het is ook een slimme ruimte waarin bezoekers onbewust bekeken en gemeten worden. Hoe dichtbij mag technologie komen? In hoeverre leiden innovatieve technieken tot ongewenste transparantie?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, zal je de WE ARE DATA MIRROR ROOM moeten betreden. Want alleen door te ervaren hoe het voelt om data te worden, begrijp je wat het belang van privacy op persoonsgegevens echt betekent.

Wij zijn data. Elke beweging, elke handeling, elke emotie is data. Deze data worden opgeslagen en gepresenteerd als waarheid. De feitelijkheid van data geeft ons veel inzichten. Dit is vaak informatief en handig, maar het kan ook een keerzijde hebben. Zijn al die data waar en wat gebeurt er als die data in handen komt van voor ons onbekende partijen? Als techniek in jouw hoofd kan kijken, wordt het privacy-debat opeens urgent, indringend en extreem persoonlijk.

WE ARE DATA onderzoekt hoe diep technologie in jouw privé­domein mag treden. Wat vind je prettig, wat vind je intimiderend en waar ligt de grens? In de MIRROR ROOM ervaar je hoe jij data wordt en heb je de keuze welke persoonlijke data jouw eigendom blijft.

“WE ARE DATA hacks the mind”

De MIRROR ROOM is een afgesloten ruimte waarin één bezoeker per keer een persoonlijke en indrukwekkende ervaring ondergaat. Poëtisch en confronterend. In de ruimte wordt de bezoeker, aan de hand van een persoonlijk scenario, letterlijk een spiegel voorgehouden.

WE ARE DATA draagt bij aan een dieper bewustzijn van wat er aan persoonlijke gegevens kan worden geregistreerd en wat dit voor ieder van ons betekent. Als je dit echt zelf ervaart en voelt, kun je de impact van de (nieuwe) technologieën om ons heen beter begrijpen. De installatie helpt bezoekers ‘data-intuïtie’ op te bouwen.

De WE ARE DATA MIRROR ROOM is mei 2016 op de FabCity campus in Amsterdam gelanceerd. De installatie reist nog steeds naar diverse festivals, publieke plekken en conferenties in Nederland en onze buurlanden.

DE MIRROR ROOM TIJDENS JOUW EVENEMENT?

WE ARE DATA wil zo veel mogelijk bewustzijn scheppen. Hoe groter het publiek hoe beter! We hopen je enthousiast te hebben gemaakt, en informeren je graag over de mogelijkheden om de bezoekers van jouw evenement de Mirror Room ervaring te geven.

Stel je vraag over de installatie en de tour, of plan een gesprek met ons:

Hester Swaving: wearedata@autresdirections.nl