Officiële opening in Amsterdam

Officiële opening

in Amsterdam

 

In aanwezigheid van ruim 100 gasten is op vrijdag 13 mei j.l. met veel enthousiasme de We Are Data - Mirror Room gelanceerd op het FabCity terrein in Amsterdam. Vanaf nu is de installatie ook te bezoeken door publiek.

Gewaardeerde partners zoals VPRO, Baltan Laboratories en technisch specialist Vicar Vision gaven verder uitleg over hun betrokkenheid en plannen met de We Are Data - Mirror Room. Maar het was vooral een fijn feest om het gehele team dat deze grensverleggende installatie mogelijk heeft gemaakt in het zonnetje te zetten.

Op vrijdag 13 mei is de We Are Data - Mirror Room officieel geopend. Geblinddoekt is Prem Scholte Albers uit het publiek gekozen als eerste bezoeker van de installatie. Na symbolisch het lint doorgeknipt te hebben heeft hij de ervaring in de installatie ondergaan. De metingen die zijn verricht en de data die van Prem zijn verzameld blijven echter onbekend. Hij heeft er voor gekozen zijn persoonlijke profiel te wissen. In zijn reactie zei hij "Ik ben mij bewust van de hoeveelheid data die van mij verzameld kan worden en ik ben daar uiterst voorzichtig mee.”

 

 

Tot en met 26 juni a.s. staat de Mirror Room nog in FabCity, waarna deze door Nederland gaat reizen onder andere naar LowLands en de Dutch Design Week. Houd de website in de gaten voor meer locaties