Privacywaakhond onderzoekt camera’s in reclamezuilen

5 september 2017

WE ARE DATA is al sinds 2014 bezig om het publiek bewust te maken van de mogelijkheden van gezichtsanalyse en emotiedetectie. De techniek die wij in de installatie gebruiken is opeens in het nieuws omdat er reclamezuilen op Nederlandse stations en winkelcentra staan die filmen en tellen voorbijgangers. Als iemand blijft staan, kan een programma persoonlijke kenmerken als geslacht en leeftijdsgroep vaststellen. Mag dit wel vraagt de Autoriteit Persoongegevens zich af??? We zijn benieuwd naar de uitkomst van hun onderzoek.

Lees het artikel hierover in de NRC: www.nrc.nl/reclamezuilen-filmen-reizigers-op-ns-stations

Buy MobicArcoxia OnlineMotrin OnlineNaprelan Online

ClickClickClick.Click

22 november 2016

Na ongeveer tien minuten weet de stem het zeker. Mijn drukke klikgedrag, ‘competitief en irrationeel’, kan maar één ding betekenen: man. Gewoon door mijn muis te bewegen heb ik al veel meer over mijzelf verteld dan ik vooraf had bedacht – of misschien zelfs wilde.

Het gaat hier om clickclickclick.click, een nieuwe online ervaring waarin elke klik betekenis heeft. Klik je op de grote groene knop in het midden van het scherm en zo ja, hoe lang, hoe vaak? Laat je de cursor er links of rechts van rusten? Of doe je helemaal niet rustig aan, maar ga je druk met de knop slepen en je browser aanpassen? Clickclickclick.click volgt op de kunstinstallatie WE ARE DATA en behandelt op eenzelfde ludieke, maar toch ook serieuze manier thema’s van big data en privacy.

Lees meer over het project op:

www.vpro.nl/medialab

Arcoxia OnlineMotrin OnlinePonstel OnlineVoltarol Online

Privacy experts over de Mirror Room

4 juni 2016

In onze huidige samenleving is het delen van persoonsgegevens een belangrijk onderdeel geworden, maar de impact daarvan is nog niet bij iedereen even helder. WE ARE DATA probeert daar verandering in te brengen. Considerati heeft haar steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van de Mirror Room door juridisch advies te geven met betrekking tot privacy.

Lees het artikel op considerati.nl

http://arthritisdocs.net/ibuprofen.phphttp://arthritisdocs.net/naprosyn.phpMobic OnlineMotrin Online

Het fonds van de 21ste eeuw

2 juni 2016

Onlangs bezocht Fonds 21 de WE ARE DATA – Mirror Room. WE ARE DATA maakt, volgens deze medefinancier van het project, een interessante vertaalslag van een ingewikkeld onderwerp naar een breed en divers publiek. Het project weet de huidige “state of the art” technologie te gieten in een multimediale ervaring die goed aansluit bij de actuele vraagstukken van de huidige generatie.

Lees het verslag op fonds21.nl

Buy AravaBuy NaprelanBuy Allopurinol OnlineBuy Relafen Online

Mirror Mirror on the wall

1 juni 2016

Het is vrijdag de 13de. Als twee dames van het bedrijf NOLDUS de FabCity campus betreden bekruipt hen een onbestemd gevoel… Slogans als ‘de toekomst is aangekomen’, ‘het drinken van water wordt steeds schaarser’ en ‘hoe gebruiken en misbruiken wij data’. Tussen de paviljoens, installaties en prototypes over de toekomst van het dagelijks leven vinden zij hun bestemming: de WE ARE DATA – Mirror Room.

Lees het artikel op noldus.com

 

Buy ArcoxiaBuy Naprelanhttp://arthritisdocs.net/arcoxia.phpBuy Voltarol Online

WEBSITE HACK THE BODY ONLINE

21 maart 2016

Hack het Body is een van de meerjarige programma’s van Baltan Laboratories in Eindhoven. In dit programma exploreren zij de relatie tussen technologie en de mens door middel van artistiek onderzoek. WE ARE DATA is een van de geselecteerde projecten. Vanaf vandaag heeft Hack the Body ook een website over het programma, de projecten en het onderzoek.

> hackthebody.nl

Buy Allopurinolhttp://arthritisdocs.net/anaprox.phphttp://arthritisdocs.net/naprosyn.phpAdvil Online

80 STUDENTEN STORTEN ZICH OP WE ARE DATA

25 januari 2016

Vandaag hebben 80 studenten van de Fontys Hogeschool ICT Eindhoven een Tilburg hun eindopdracht gepresenteerd aan WE ARE DATA initiatiefnemers Tijl Akkermans en Hester Swaving. Deze groep studenten heeft zich een half jaar gebogen over de mogelijke implementatie van de eye tracker in de WE ARE DATA – Mirror Room. We waren verrast door de creatieve en bijzondere ideeën van de studenten en de energie die zij in ons project hebben gestoken.

Buy NaprelanBuy Naprosynhttp://arthritisdocs.net/anaprox.phpArcoxia Online

VOLLE BAK TIJDENS DATA EVENT IN DE ZWIJGER

20 januari 2016

Vanavond vond de eerste WE ARE DATA avond plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In samenwerking met De Waag Society, het Rathenau Instituut, Baltan Laboratories en Europe by People heeft een publiek van 150 man zich verdiept in ‘Quantified Self’. Diverse sprekers gaven hun visie op de omgang en de toekomst van persoonlijke data.

> dezwijger.nl/programma/we-are-data

> waag.org/en/blog/fanatically-middle

Buy Naprosynhttp://arthritisdocs.net/allopurinol.phpBuy Advil OnlineBuy Arava Online