Het team

Wie werk(T)en er aan we are data?

WE ARE DATA is een samenwerking van bijzondere professionals, toegewijde partners en een adviserende raad. Het project is tot stand gekomen met steun van een aantal fondsen. Alle betrokkenen worden hier voorgesteld.

Initiatiefnemers


Thomas-BlomThomas Blom

Artistiek leider, regisseur en scenarioschrijver

Thomas studeerde af aan de AV-afdeling van Academie St. Joost. Hij maakte als freelance regisseur diverse documentaires en werkte voor programma’s als Andere Tijden, Zembla en Andere Tijden Sport. Thomas werkt op het snijvlak van verbeelding en onderzoek en zijn documentaires zijn regelmatig uitgezonden door buitenlandse omroepen.

> linkedin profiel


Tijl-AkkermansTijl Akkermans

Artistiek leider, ontwerper en technisch producent

Tijl volgde zijn opleiding tot grafisch ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij werkte als senior grafisch ontwerper bij ontwerpbureau Thonik. Vanaf 2011 was hij mede-eigenaar van ontwerpbureau Zinnebeeld in Rotterdam. Vanaf 2015 is hij weer zelfstandig ontwerper en werkt hij in opdracht en op eigen initiatief aan verschillende projecten.

> www.tijlakkermans.com


Hester Swaving

Zakelijke leider en project manager

Hester werkte na haar studie Bedrijfseconomie bij de Ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Zij was manager Internationaal Relations bij Premsela (inmiddels Het Nieuwe Instituut) en zakelijk directeur van Dutch Design Fashion Architecture. Sinds 2013 zet Hester zich in als zelfstandig project- en business manager in de creatieve industrie.

> www.hesterswaving.nl


Ruimtelijk ontwerp & technische realisatie

Daniel-AmentDaniel Ament

Ruimtelijk ontwerper

Daniël is afgestudeerd als interieurarchitect/beeldend kunstenaar aan de Rietveld academie te Amsterdam. Zijn vooropleiding was Werktuigbouwkunde. In de periode van 2001 tot heden werkte hij aan diverse scenografieën, decorontwerpen, exposities, beursstands, winkelinterieurs en special effects voor toneel- en dansvoorstellingen.

> www.danielament.com


Landstra & De Vries en Greatbustards

Bouw en inrichting

Landstra en de Vries richten zich op het voorbereiden, bouwen en inrichten van tentoonstellingen en het maken van kunstwerken, prototypes, meubels, keukens, kasten, interieurs, maquettes, proefmodellen. Dit doen zij vaak in samenwerking met Greatbustards die de realisatie van onmogelijke apparaten, uitvindingen, reparaties voor zijn rekening neemt.

> www.landstraendevries.nl

> www.greatbustards.com


vicarvisionlogoVicarVision

Leverancier van software en producent van het technisch platform

VicarVision levert de FaceReader, software voor complete gezichtsuitdrukking-analyse in de MIRROR ROOM. VicarVision ontwikkelt ‘state of the art’ oplossingen en producten voor computer vision. Met hun technologieën streeft VicarVision naar plaatsvervangende waarneming. Zij willen dat hun machines de objecten en gebeurtenissen die aan hen gepresenteerd worden door camera’s kunnen zien en benoemen op dezelfde manier dat wij mensen dat zouden doen.

> www.vicarvision.nl


VTEC_LogoVTEC Lasers & Sensors

Leverancier hardware en onderzoek

VTEC levert i.s.m. ISENSIT druk- en bewegingssensoren om in de WE ARE DATA installatie fysieke data van de bezoeker te genereren. VTEC werd in 2011 opgericht en ontwerpt, produceert en levert diodelasers, systemen en sensoren. VTEC heeft jarenlange ervaring in opto-elektronica en een wereldwijd netwerk van fabrikanten van optische chips, optische assemblage en laserdiode bedrijven.

> www.vtec-ls.nl


fon525_29-crop-u412Fontys Hogeschool Eindhoven, afdeling ICT

Leverancier hardware en studenten-onderzoek

In de ICT gaan ontwikkelingen razendsnel. Nieuwe ideeën en producten kunnen blijven bestaan, maar ook snel achterhaald zijn. De toekomst is onvoorspelbaar. Om onderwijs zo dicht mogelijk aan te laten sluiten bij de praktijk werkt Fontys intensief samen met bedrijven. Zo ook met WE ARE DATA en de bedrijven die daarbij zijn aangesloten. Maar liefst 80 studenten denken mee over de mogelijkheden van eye tracking in de MIRROR ROOM.

> www.fontys.nl/hbo-ict


Tiepes

Animaties en visuele effecten

Tiepes maakt bijzonder beeld. Zij creëren vormgeving vanuit een fotografische gedachte. Daarmee willen ze elk beeld, elke film, elk grafisch ontwerp benaderen vanuit concept. Ze bieden de hoogst mogelijke aandacht aan de vorm, het kader en de uitvoering. Tiepes maakt onder meer leaders (tv en film) en videoclips.

> www.tiepes.nl


Hens Zimmerman

Geluidsontwerp

Hens Zimmerman neemt al zijn hele leven geluid op. Het begon allemaal op de bandrecorder van zijn ouders. Tegenwoordig mixt hij mooie documentaires of creëert geluidseffecten voor de meest uiteenlopende projecten. Over 2 jaar hoopt Hens Master of Science in de geluidskunde te zijn.

> henszimmerman.audio

Tour


Anne van Engeland en Sander de Graaf

Productie van de tour op locatie

Anne en Sander bereiden de plaatsingen van de WE ARE DATA Mirror Room voor en zijn tijdens elk evenement het aanspreekpunt voor de organiserende partij en de bezoekers. Anne werkt als choreograaf, productie- en communicatiemedewerker, floormanager en is dansdocent. Sander is freelance docent dans, theatermaker en begeleider bij Samen met Sander.


MarkJantineJantine Kraayeveld en Mark Kingsford

Improvisatie-acteurs als hosts bij de installatie

Jantine is al vele jaren actief in de theatervormgeving, decor- en kostuumontwerp, event styling, art direction, grafische vormgeving. Mark werkt sinds 1974 als acteur, mimespeler, regisseur, komediant, scriptschrijver en theaterdocent.